VerloskundigenApeldoorn

Vaassen & omgeving

Een goed begin

Veelgestelde vragen

 • Wat doet de coöperatie?
  De coöperatie brengt verloskundigenpraktijken bij elkaar. Vanaf nu zullen zij samenwerken op het gebied van praktijkoverstijgende activiteiten en diensten in de regio Apeldoorn en Epe. Wat in de drie verloskundigenpraktijken kan plaatsvinden blijft ook vooral daar plaatsvinden: dichtbij huis en bij je eigen verloskundige. Sommige onderzoeken en diensten kunnen echter beter op grotere schaal worden uitgevoerd.
 • Welke praktijk zijn nu precies aangesloten bij de coöperatie?
  Verloskundigenpraktijk Doevendans, Ezra en La Vita zijn aangesloten bij de coöperatie.
 • Ik woon niet in Apeldoorn of Vaassen, kan ik ook bij jullie terecht?
  Onze cliënten zijn vooral woonachtig in Apeldoorn en Vaassen (gemeente Epe). Dankzij de verschillende locaties van onze praktijken kan iedere zwangere vrouw in Apeldoorn, Vaassen en omliggende dorpen zich bij Doevendans, Ezra of La Vita aanmelden voor verloskundige zorg.
 • Wat zijn de voordelen van bevallen via één van de bij ons aangesloten praktijken?
  1. Door te bevallen via één van onze praktijken kan je als gezonde zwangere vrouw ervoor kiezen om thuis te bevallen of te bevallen in het Gelre Verloskundig Centrum Apeldoorn. De verloskundige gaat met je mee en je kan hier 48 uur blijven. Bij een medische indicatie beval je in het ziekenhuis.
  2. De drie praktijken bevinden zich op verschillende locaties in en rondom Apeldoorn. Dit houdt in dat je altijd binnen kan lopen bij een locatie dicht in de buurt. Hierdoor is het makkelijker om een gesprek met ons aan te gaan en voor regelmatige controles hoef je niet meer naar het ziekenhuis. Hiervoor ga je gewoon naar je eigen verloskundigenpraktijk.
 • Wat zijn de tarieven voor de verloskundige zorg?
  De thuisbevalling valt in de basisverzekering. Voor een bevalling in het Verloskundig Centrum geldt een eigen bijdrage. Voor de specifieke tarieven kun je het beste je eigen zorgverzekering raadplegen.